Kontenery gastronomiczne
Punkt gastronomiczny
Kontenery są coraz częściej wykorzystywane do budowania punktów gastronomicznych, barów na plaży i pawilonów handlowych ze względu na ich praktyczność, mobilność i łatwość w użyciu. Kontenery mogą być wykorzystane w wielu różnych konfiguracjach np.: jako magazyn, zmodyfikowany kontener jako otwarty bar lub kontener jako pawilon handlowy wyposażony w sprzęt kuchenny.
Kontenery jako bar na plaży
Odpowiednio zmodyfikowane mogą być również wykorzystane jako bary na plaży, które są łatwe do przenoszenia i ustawienia w różnych miejscach. Kontenery jako bary są zazwyczaj wyposażone w niezbędną instalację elektryczną a także zlewozmywak z możliwością podłączenia zmywarki. Opcjonalnie można w nim zamieścić klimatyzację czy system wentylacyjny (wyciąg kuchenny) przyłącza pod urządzenia kuchenne. Dodatkowo możemy umieścić półki itd.
Podręczny magazyn
Kontenery jako magazyn? Dlaczego nie. Kontenery mogą być wykorzystane jako magazyny, w których można przechowywać produkty spożywcze i napoje, takie jak alkohol, soki i woda. Kontenery takie mogą być opcjonalnie dodatkowo wyposażone w izolację oraz system chłodzący lub klimatyzację. Alterantywnie można w nim umieścić chłodziarki, lodówki czy zamrażarki. Ponadto można taki magazyn wyposażyć półki i szafki do przechowywania towarów. Dzięki temu właściciele punktów gastronomicznych na plaży, na ulicy czy w innym miejscu mogą przechowywać swoje produkty bezpiecznie i w dobrych warunkach, co pozwala na dłuższy czas utrzymania ich świeżości.
Sanitariaty z kontenerów
Kontenerowe sanitariaty mają różne rozmiary i mogą pełnić różne funkcje począwszy od toalet poprzez umywalnie aż po moduły wyposażone w kabiny prysznicowe.
Są łatwe do przenoszenia, łatwe do utrzymania w nich czystości.

Mobilne rozwiązania
dla branży gastronomicznej
Kompleksowe rozwiązania dla małej gastronomi od projektu poprzez budowę aż po wyposażenie i montarz. Zaprojektujemy i wykonamy kompleksowe punkty gastronomiczne dowolnych rozmiarów od małego pojedyńczego modułu do kompleksu łączącego restaurację, ogródek z pergolą, po magazyn i sanitariaty